Haastrecht
Gouda
Gouda
Oudewater
Gouda
Vlist

Een uitvaart regelen

Wanneer iemand die u dierbaar is komt te overlijden, hebt u de handen vol aan uw emoties. Dan is het fijn als er iemand is die u helpt met het regelen van de uitvaart. Bertus Kostwinder Uitvaartverzorging heeft hier veel ervaring mee. Bekijk hoe wij u in deze moeilijke periode begeleiden.

Wat te doen bij een overlijden?

Wanneer iemand overlijdt, is het belangrijk om allereerst contact op te nemen met de huisarts. Hij komt het overlijden officieel vaststellen. Daarna belt u ons, dat mag dag en nacht. We maken dan een afspraak en komen naar u toe. Tijdens dit eerste gesprek maken wij kennis, luisteren wij naar uw verhaal en nemen wij u stap voor stap mee in de voorbereiding van de uitvaart.

De verzorging

Vervolgens gaan we de overledene verzorgen en opbaren. Voor veel nabestaanden is dit een belangrijk onderdeel van het rouwproces. Wij vragen daarom altijd of u wilt helpen bij de laatste verzorging. U kunt helpen bij:

  • het kiezen van de kleding
  • het wassen en aankleden
  • het sfeervol inrichten van de opbaringsruimte¬†

Het opbaren

Voor de opbaring hebt u verschillende keuzemogelijkheden. Bijvoorbeeld in een uitvaartcentrum of kerk, maar thuisopbaring is ook bijna altijd mogelijk. Nabestaanden kunnen zo veel als zij wensen bij de overledene zijn. In de vertrouwde omgeving is er bovendien gelegenheid om rustig en op eigen wijze afscheid te nemen. Kiest u voor thuis opbaren, dan helpen wij u om dit te realiseren.

De uitvaart

Hierna gaan we met elkaar op weg om de uitvaart voor te bereiden. De wensen van de overledene en die van de nabestaanden krijgen alle aandacht. Vanaf het overlijden tot de uitvaart moet er het nodige geregeld worden. Wij nemen samen met u de tijd om tot de juiste keuzes te komen. Met de persoonlijke begeleiding van Bertus Kostwinder ziet u een respectvol en uniek afscheid tegemoet.